Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

”Gåsmamman” får ny säsong

Foto: Lars Lindqvist

Det blir en andra säsong av dramaserien ”Gåsmamman”, skriver Expressen.

Alexandra Rapaport, som spelar huvudrollen och även är en av seriens producenter, fick beskedet i helgen.

– Vi har ju jobbat med säsong två i flera månader: Manus, casting och allting som om det skulle bli en säsong till, så det var en enorm lättnad framför allt, säger hon till Expressen.

Serien hade premiär på C More i vintras och började sändas i Kanal 5 i mitten av februari. I april är det inspelningsstart för den kommande säsongens avsnitt.

”Gåsmamman” handlar om en mamma i en småbarnsfamilj som tvingas in i det kriminella för att skydda sin familj. Utöver Rapaport syns bland andra Gustaf Hammarsten, Tommy Körberg och Grynet Molvig i rollerna.

Läs mer: Alexandra Rapaport: Jag är ingen projektionsyta för Kulturmannen

Fakta. Alexandra Rapaport

• Född 1971 i Bromma, Stockholm. Fast anställd på Dramaten. Föräldrarna kom från Polen som flyktingar i samband med andra världskriget. Gick ut Teaterhögskolan 1997, filmdebuterade i ”Ellinors bröllop” 1996 och slog igenom i ”Tsatsiki, morsan och polisen” 2000. Har även spelat film och tv-produktioner som ”Kronprinsessan”, ”Morden i Sandhamn”, ”Kronjuvelerna”, ”Sommaren med Göran”, ”En gång i Phuket” och Thomas Vinterbergs ”Jakten” med Mads Mikkelsen.

• Aktuell i ”Gåsmamman”, i regi av Richard Holm. Bearbetningen har gjorts av Camilla Ahlgren och Martin Asphaug. På rolllistan står även Magnus Roosmann, Tommy Körberg, Grynet Molvig, Gustaf Hammarsten, Susanne Thorson, Ivan Mathias Peterson, Andreas Kundler med flera.

• Ser gärna på tv: ”Bron”, ”The fall”, ”The killing”, ”Homeland”, ”Breaking bad”.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.