Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 04:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/gront-ljus-for-kung-fury-2-med-michael-fassbender-och-arnold-schwarzenegger/

Film

Grönt ljus för ”Kung Fury 2” med Michael Fassbender och Arnold Schwarzenegger

David Sandberg som superpolisen ”Kung Fury” Foto: SVT

”Kung Fury 2” med Michael Fassbender och Arnold Schwarzenegger har slutligen fått grönt ljus. I slutet av juli påbörjar David Sandberg inspelningen av uppföljaren till sin Youtubesuccé ”Kung Fury”. 

Rätta artikel

Den 29 juli kicksparkas inspelningen av ”Kung Fury 2” igång i Bulgarien, för att senare fortsätta i Tyskland. Filmen utspelar sig i Miami 1985 där superpolisen Kung Fury har läget under kontroll med hjälp av sina Thundercops – den optimala polisstyrkan som har samlats i hop under olika tidsepoker i historien. När Kung Fury utmanas av Kung Fuhrer, Adolf Hitler, tvingas han göra en tidsresa för att både försvara sina vänner och prestigefyllda Miami Kung Fu Academy. 

Läs mer: Nätsuccén ”Kung Fury” skapar svensk filmhistoria 

Hela historien kring David Sandbergs ”Kung Fury” är som en osannolik Hollywoodsaga. Det som började som ett hobbyprojekt finansierat via Kickstarter gjorde succé på filmfestivalen i Cannes 2015. Sedan dess har filmen visats mer än 40 miljoner gånger på nätet världen över.

Precis som i originalversionen spelas titelrollen i ”Kung Fury 2” av David Sandberg. Nu får han sällskap av storstjärnorna Michael Fassbender, Arnold Schwarzenegger och den gamla ”Baywatch”-ikonen David Hasselhoff som även sjöng ledmotivet ”True survivor” i originalversionen av ”Kung Fury”.  

Filmen produceras av Argent Pictures med hjälp av Creasun Entertainment och David Sandberg och Pelle Strandberg på Laser Unicorn.