Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Här är första scenerna ur nya ”Star wars”

John Boyega som Finn ur kommande "Star wars: The last jedi."
John Boyega som Finn ur kommande "Star wars: The last jedi." Foto: Industrial Light & Magic/Lucasfilm via AP

Den första trailern till ”Star wars”-filmen ”Star wars: The last jedi” har släppts och fansen uttrycker sin glädje på sociala medier.

Nathalie Mark är en del av redaktionen bakom ”Rebellradion” på Starwars.se, en svensk sajt som drivs av fans till rymdfilmerna. Hon säger att trailern indikerar att den kommande filmen löser upp gränserna mellan gott och ont.

– Det känns lovande att Luke kommer att ha en dialogroll och det känns spännande att de går bortom det svartvita konceptet mellan gott och ont och vad ”the force” kan vara, säger hon.

Hon hoppas på att få se en utveckling mellan rollfigurerna Poe och Finn när filmen har premiär i december.

– Det har spekulerats i att det är en eventuell kärleksrelation mellan två manliga karaktärer, vilket aldrig har hänt förut. Jag tror inte att det är det, men jag hoppas på en utveckling i den relationen, säger Nathalie Mark.

I trailern skymtas skådespelaren Carrie Fisher som hastigast. Fisher repriserade sin genombrottsroll som prinsessan Leia i "Star wars: The force awakens" från 2015 och "Star wars: The last jedi" blev hennes sista film. När Carrie Fisher gick bort i december 2016 var inspelningarna avslutade.

 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.