Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Hill fick minimilön för Oscarsroll

Jonah Hill, t.v., fick minimilönen 390.000 kronor för sin roll i ”The Wolf of Wall Street”. Leonardo DiCaprio uppges ha fått 64 miljoner kronor.
Jonah Hill, t.v., fick minimilönen 390.000 kronor för sin roll i ”The Wolf of Wall Street”. Leonardo DiCaprio uppges ha fått 64 miljoner kronor. Foto: Mary Cybulski/TT

Jonah Hill är nominerad till en Oscar för bästa manliga biroll för sin insats i ”The wolf of Wall Street”. Rollen har dock inte gjort honom rik - Hill avslöjar nu att han bara fick 390.000 kronor för att medverka i filmen som tog sju månader att spela in. Det är det amerikanska skådespelarfackets minimilön.

Jonah Hill tackade ändå ja med glädje, allt för att få jobba med regissören Martin Scorsese.

– Jag ville bara skriva på kontraktet så fort som möjligt, så att de inte skulle hinna ändra sig. Jag skulle sälja mitt hus och ge alla mina pengar till Scorsese för att få jobba med honom, jag skulle ha gjort vadsomhelst, säger Jonah Hill i ”The Howard Stern show” enligt Us Magazine.

Som en jämförelse påstås det att huvudrollsinnehavaren Leonardo DiCaprio fick 64 miljoner kronor för att göra ”The wolf of Wall Street”.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.