Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Hitler åter i 3D

Ger Hitler liv.
Ger Hitler liv. Foto: Jens L´Estrade

Rymdnazirullen "Iron skys" skapare fortsätter i nazigenren och tänker blåsa liv i Hitler, för att sedan döda honom.

Årets mest bisarra återuppståndelse? Adolf Hitler ska återskapas i digital 3D till filmen ”I killed Adolf Hitler” (!). Bakom filmen står bland annat den finska regissören till rymdnazistrullen ”Iron sky” som hade biopremiär i april. Filmen som börjar spelas in 2013 kommer att få en högre budget än de drygt 60 miljoner som lades på ”Iron sky”. För att återskapa den ökända tyska führern kommer filmskaparna att använda sig av en liknande teknik som skapade Gollum i Peter Jacksons ”Sagan om ringen”.

– Nu tar vi det ett steg vidare och gör det trovärdigt – en verklig rollfigur, säger regissören Timo Vuorensola till branschtidningen Screen.

D C Walkers manus baseras på den norska serieförfattaren Jasons prisbelönta album ”I killed Adolf Hitler”.

Samtidigt planerar filmmakarna både för en prequel och sequel till ”Iron sky” som sålts till cirka 50 länder. I en tredelad miniserie kommer att förklara hur nazisterna hamnade på månens baksida, medan uppföljaren ”Iron sky II” kommer att bli biofilm.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.