Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Film

Hofors slår rekord i ”Musikhjälpen”

Insamlingen ”Musikhjälpen” pågår för fullt i Sveriges Radio – men redan nu har lilla Hofors i Gästrikland slagit rekord i insamlade medel från privatpersoner, skriver lokala medier.

Det tidigare rekordet låg på 407.650 kronor, vilket slogs redan i torsdags då man nådde 423.000 kronor. På lördagsförmiddagen hade runt 640.000 kronor samlats in, och summan fortsätter uppåt.

Initiativet startade med Facebook-gruppen ”Med kärlek från Hofors” och har sedan dess vuxit. Marita Söderström som startade gruppen säger att det stora engagemanget från Hoforsborna ligger bakom framgången:

– Insamlingen måste vara levande. Det måste finnas någon som kommunicerar med alla som vill vara med, säger hon till Sveriges Radios P4 Gävleborg.

Robert Frisk, projektledare för "Musikhjälpen", är tacksam:

”Alla vi som jobbar med 'Musikhjälpen' skickar all kärlek vi har tillbaka till Hofors. Vi är så otroligt glada över deras engagemang och nu hoppas vi förstås att det här inspirerar andra städer”, skriver han i ett mejl till Arbetarbladet.

”Musikhjälpens” tema i år är ”barn i krig har rätt att gå i skolan”.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.