Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Höjt straff för länkning av ishockeymatcher

Laget i den länkande mannens hjärta var Södertälje SK, som under den aktuella säsongen (2007–2008) spelade i Elitserien.
Laget i den länkande mannens hjärta var Södertälje SK, som under den aktuella säsongen (2007–2008) spelade i Elitserien. Foto: Victor Lundberg
En 33-årig man som dömts för att 2007 ha lagt ut länkar på sin hemsida som gick till webbsändningar av ishockeymatcher får sitt straff skärpt av hovrätten i Sundsvall. Mannen döms nu till 7.500 kronor i böter för upphovsrättsbrott. I tingsrätten blev straffet 3.500 kronor.

Men skadeståndet som mannen ska betala till C More Entertainment, ett bolag under kabelkanalen Canal Plus paraply, sänks till 7.500 kronor. Vid avgörandet i tingsrätten i november 2010 utdömdes ett skadestånd på knappt 12.000 kronor.

Rätten skriver att den åtalade fälls för ”att ha gjort intrång i C Mores närstående rättigheter”. Intrånget har bedömts som begränsat, vilket återspeglas i antalet dagsböter (50 à 150 kronor).

Mannen lade ut matcher där Södertälje SK spelade. Åtalet omfattade två sändningstillfällen; den 20 oktober och den 1 november 2007.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.