Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Film

Indisk filmfrossa med arga gudinnor

Bhumi Pednekar i”My big fat bride”.
Bhumi Pednekar i”My big fat bride”.

För tredje året i rad landar minifestivalen Cinema Indien i Stockholm med ett brett urval av färska indiska filmer: från färgstarka publikfilmer till lokala dramer.

Kön och mångfald står i fokus för filmerna som bland annat innefattar ”Angry Indian goddesses”, en indisk ”Bridesmaids” som tecknar ett ömsom komiskt, ömsom dramatiskt grupporträtt av sju väninnor i dagens Indien.

Premiären i kväll gästas bland annat av den internationella indiska stjärnan Tannishtha Chatterjee (”Brick Lane”, kommande ”Lion”). Andra filmer som visas är triptyken ”Island stories”, som utspelar sig i dagens Bombay, ”Banished” med bland andra den svenska skådespelaren Lia Boysen och som handlar om en kvinnlig författare som tvingas i exil samt dramakomedin ”My big fat bride”.

Cinema Indien pågår till och med söndag och alla visningar äger rum på biografen Sture i Stockholm

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.