Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 19:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/ingen-vard-for-oscarsgalan/

Film

Ingen värd för Oscarsgalan

Ingen värd när statyetterna delas ut. Foto: Robyn Beck/AFP

När Oscarstatyetterna delas ut den 24 februari kommer det inte att finnas någon värd på scenen. Det bekräftade ABC på tisdagen sedan komikern Kevin Hart hoppat av efter anklagelser om homofoba uttalanden på Twitter.

Clas Svahn
Rätta artikel

Den 91:a Oscarsgalan ser nu ut att stå utan sitt vanliga fokus – en komiker som håller kvällen igång. På tisdagskvällen bekräftade ABC Entertainments chef Karey Burke att galan inte kommer att ha någon värd utan fokusera på filmerna och skådespelarna, skriver Reuters.

Den som skulle ha lett filmvärldens största årliga händelse var komikern Kevin Hart. Men sedan det visat sig att Hart 2011 twittrat hur han skulle slå sin son i skallen med sin dotters dockskåp om sonen lekte med det och säga åt honom att ”det där är gay” och i ett ännu äldre inlägg från 2009 använt ordet ”bög” på ett mindre smickrande sätt, då drog sig Hart ur.

Kevin Hart har vid upprepade tillfällen bett om ursäkt för det han skrivit.

I stället för en värd kommer de olika vinnarna att presenteras av olika presentatörer som också ska överlämna de åtråvärda, gyllene, statyetterna.

– Filmerna får bli galans stjärnor, säger Karey Burke till nyhetsbyrån.

2017 och 2018 var komikern Jimmy Kimmel värd för den gala som sänds direkt till fler än 225 länder och territorier. Årets gala kommer att bli 30 minuter kortare än förra årets och hålla sig till tre timmar, enligt ABC. Detta sedan galan förlorat publik och 2018 tappade 19 procent av tittarna vilket gav sändningen sitt lägsta antal tittare i USA hittills – 26,5 miljoner.