Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Inget hinder för åtal mot Cosby

Foto: Mel Evans / AP

Åklagare kan gå vidare och åtala Bill Cosby, den amerikanske komikern som anklagas för ett sexövergrepp mot en kvinna för tiotalet år sedan. Det slog Steven O'Neill, domare i Philadelphia, fast på onsdagen.

Beslutet följde efter behandling av en inlaga från Cosbys advokater, i vilken det hävdades att en överenskommelse från 2005 med en tidigare domare friskrev den nu 78-årige komikern.

Under förhandlingen, som hade lockat mycket folk och ett stort massmedieuppbåd till domstolen, hördes den tidigare domaren, rapporterar lokala tv-stationen CBS Philly.

– Om det fanns en överenskommelse, varför utfärdade du inte den skriftligen? frågade O'Neill domarkollegan Bruce Castor.

Denne svarade:

– För att det inte var nödvändigt, därför att jag kom till slutsatsen att fallet omöjligen skulle kunna stärkas.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.