Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Islamfientligt omslag väcker starka reaktioner

Den polska veckotidningen wSiecis senaste omslag har väckt starka reaktioner. Bilden och den tillhörande rubriken ”Den islamska våldtäkten av Europa” har jämförts med nazistpropaganda.

På omslaget av den populära polska konservativa veckotidningen wSieci syns den här veckan en bild på en blond kvinna klädd i EU:s flagga. Tre män greppar efter kläderna. Endast armarna på männen syns och rubriken lyder ”den islamska våldtäkten av Europa”.

Inne i tidningen finns en artikel som hänvisar till de sexuella trakasserierna i Köln. ”Efter händelserna på nyårsnatten i Köln insåg människorna i 'gamla Europa' de smärtsamma problem som uppstår av den massiva invasionen av migranter”, skriver artikelförfattaren Aleksandra Rybińska.

Tidningen innehåller även artiklar som ”Vill Europa begå självmord?” och ”Europas helvete” skriver The Guardian.

De starka reaktionerna på tidningsomslaget har inte låtit vänta på sig.

”Byt ut 'islamsk' mot 'judisk' så har du Polen på sena 30-talet” skriver en twittrare.

Flera twittrare jämför förstasidan med historisk propaganda. En twittrare skriver ”Den så kallade 'islamska våldtäkten av Europa' är del i en lång och rasistisk historia”.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.