Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

”Jag vill skapa medvetenhet”

På torsdag representerar Loreen Sverige i den andra av semifinalerna i Eurovision Song Contest. Går hon vidare väntar finalen på lördag.

Hur har repetitionerna gått?

– Bra! Arenan är helt magisk, jättestor. Det är en öppen yta, vilket passar mitt nummer. Vissa kamerabilder som jag ville få till i Stockholm fungerade inte, men nu när det är så högt i tak kommer det att bli så vackert.

Det har pratats mycket om situationen i Azerbajdzjan vad gäller mänskliga rättigheter. Hur upplever du det nu när du är på plats?

– Det är synd. Landet har så mycket potential, det är ett rikt land men pengarna fördelas inte rätt. Det är ett stort glapp mellan fattiga och rika. Det finns mycket folk här som är engagerade och vill förändra, det märker man. Det är därför jag vill träffa organisationer här, för att komma ut med information som inte så många känner till. Att skapa medvetenhet är det viktigaste.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.