Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 16:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/jim-jarmusch-oppnar-cannes-med-stjarnspackad-zombiekomedi/

Film

Jim Jarmusch öppnar Cannes med stjärnspäckad zombiekomedi

Adam Driver, Chloe Sevigny och Bill Murray spelar huvudrollerna i Jim Jarmuschs The Dead Don't Die, som inviger Cannes filmfestival. Foto: Film i Väst

Jim Jarmuschs zombiekomedi ”The dead don't die” öppnar Cannes filmfestival den 14 maj. Den stjärnspäckade zombiekomedin – som samproduceras av svenska Chimney och Film i Väst – frontar med namn som Bill Murray Adam Driver, Tilda Swinton, Chloe Sevigny, Selena Gomez och Iggy Pop. 

Rätta artikel

”The dead don’t die” kretsar kring tre glasögonbärande poliser och en märklig skotsk bårhusexpert som slåss mot zombies som börjar terrorisera en liten idyllisk småstad. 

Detta är nionde gången som som den excentriska amerikanska indieregissören tävlar om den prestigefyllda Guldpalmen – senast för tre år sedan med ”Paterson” där Adam Driver spelade en vardagsfilosofisk busschaufför i huvudrollen. Resten av årets startfält presenteras den 18 april.  

”The dead don’t die” är producerad i samarbete med svenska bolaget Chimney och Film i Väst. En del av postproduktionen med allt vad det innebär av zombieeffekter har gjorts på Haymaker i Göteborg. 

På rollistan står även Carol Cane, Steve Buscemi, Tom Waits, Danny Glover och Caleb Landry Jones.