Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Johnny Depp riskerar tio års fängelse

Skådespelaren Johnny Depp.
Skådespelaren Johnny Depp.

Johnny Depp ville ha med sina två hundar på filminspelningen. Nu riskerar han tio års fängelse eller böter på motsvarande nära tre miljoner kronor för att ha fört in djuren i Australien illegalt.

Regeringstjänstemän uppger också att piloten kan få upp till två års fängelse för sin medverkan i den misstänkta hundsmugglingen, skriver The Sydney Morning Herald.

Tjänstemän från jordbruksdepartementet deltog nyligen i ett utskottsförhör i landets parlament, och politikerna var överens om de såg ”väldigt allvarligt” på händelsen.

Johnny Depp tog med sig de två yorkshireterrierna Pistol och Boo i sitt privatplan när han flög till Australien i april för inspelningen av den femte ”Pirates of the Caribbean”-filmen – och bröt därmed mot landets stränga karantänregler. Hundarna hotades av avlivning, men fördes hem till USA bara några timmar innan tidsfristen gick ut.

Australiens jordbruksminister Barnaby Joyce har tidigare uttalat sig skarpt om händelsen och sagt att landets karantänlagar gäller alla, även filmstjärnor – och ”även om de utsetts till världens sexigaste man två gånger”.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.