Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Film

Julkalendern anmäld för ockultism

Sven Ahlström, Pierre Lindstedt, Axel Paulander, Sanna Persson Halapi och Saga Petersson medverkar i SVT:s julkalender "Mysteriet på Greveholm – grevens återkomst".
Sven Ahlström, Pierre Lindstedt, Axel Paulander, Sanna Persson Halapi och Saga Petersson medverkar i SVT:s julkalender "Mysteriet på Greveholm – grevens återkomst". Foto: Jessica Gow / Scanpix
SVT:s julkalender ”Mysteriet på Greveholm – grevens återkomst” har anmälts till Granskningsnämnden för att ha uppmanat till ockultism.

Julkalendern har sedan premiären i lördags anmälts till Granskningsnämnden sju gånger, skriver Aftonbladet.se.

”Jag tycker det är olämpligt att indoktrinera barn till spiritism", skriver en av anmälarna. En annan anser att SVT gått över gränsen när de lär barn hur de "får kontakt med den mörka sidan".

– Att det framstår som en serie där vi lär barn leka med det ockulta tycker jag är fel och väldigt överdrivet, säger julkalenderns ansvarige utgivare, Petter Bragée, till tidningen.

Granskningsnämnden sorterar under Myndigheten för radio och tv som har till uppgift att i efterhand granska program.

Vad tycker du om årets julkalender? Kommentera gärna.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.