Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Klartecken för femte säsong av ”House of cards”

Kevin Spacey i rollen som Francis Underwood och Robin Wright som Claire Underwood.
Kevin Spacey i rollen som Francis Underwood och Robin Wright som Claire Underwood. Foto: Nathaniel E Bell / AP

Netflix satsar på ytterligare en säsong av ”House of cards”, dramat om den djävulske politikern Francis Underwood och hans nästan lika motbjudande hustru Claire Underwood. 2017 kommer femte säsongen att läggas ut av den strömmande film- och serieleverantören.

Kevin Spacey fortsätter i huvudrollen som den cyniskt och mordiskt klättrande politikern som tillskansar sig världens mäktigaste jobb, presidentposten i USA (vem skulle kunna ersätta honom?).

Seriens skapare Beau Willimon träder däremot tillbaka. I ett uttalande tackar Netflix honom för gott utfört arbete och säger att man står i ”mycket stor skuld” till honom, rapporterar nöjestidningen Variety på nätet. Willimon själv säger att det nu är dags att ”gå vidare” till andra uppgifter, efter att ha tillbringat fem år i Francis ”Frank” Underwoods värld.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.