Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Film

Krisen drabbar Italiens filmfester

Eurokrisen drabbar den italienska kulturen hårt. Fem sicilianska filmfestivaler har tvingats ställa in eller banta sommarens evenemang, skriver Hollywood Reporter.

Bland de drabbade festivalerna finns Taormina Film Festival, en av Europas äldsta, och International Festival of Frontier Cinema. Även de regionala festivalerna Northern Wind på Lampedusa, Cine Nostrum och Children's Film Festival i Giardini Naxos har drabbats.

Med hjälp från Mario Sesti, en filmkritiker som tidigare satt i ledningen för Roms internationella filmfestival, har Taormina räddats. Festivalen hölls 22-28 juni, men med ett nerkortat program och utan internationella tävlingsfilmer.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.