Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Kristian Luuk startar tv-podd

Kristian Luuk.
Kristian Luuk. Foto: Kristian Bengtsson

För tre år sedan gjorde han podden ”Luuk & Lokko” med journalisten Andres Lokko. I dag är det premiär för Kristian Luuks egna podcast.

I ”TV med Luuk” får lyssnaren lära känna tv-branschens olika stjärnor, både framför- och bakom kameran. Podden kommer ut en gång i veckan med start från i dag. 

I premiäravsnittet hörs kulturministern Alice Bah Kuhnke och senare i säsongen medverkar programledaren David Hellenius, Expressens tv-chef Bella Levy och DN:s tv-krönikör Johan Croneman.

Enligt ett pressmeddelande är det Luuks nyfikenhet och passion för tv som ligger som grund för podden.

– Ända sen jag var liten ville jag jobba med tv. Nu har jag gjort det i 20 år och av någon konstig anledning så vill jag bara veta mer hela tiden. Den här podcasten ger mig äntligen chansen att träffa massa folk som på något sätt jobbar med TV, säger Luuk.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.