Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 19:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/kvinnors-kamp-i-lustfyllt-tv-drama/

FILM

Kvinnors kamp i lustfyllt tv-drama

Sissela Kyle spelar Dagmar Friman, en av de driftiga kvinnor som 1905 startade butiken Svenska Hem, som står i centrum i den kommande tv-serien ”Fröken Frimans krig”.
Sissela Kyle spelar Dagmar Friman, en av de driftiga kvinnor som 1905 startade butiken Svenska Hem, som står i centrum i den kommande tv-serien ”Fröken Frimans krig”. Foto: Peter Cederling

Julen kan tyckas avlägsen, men SVT har sin plan klar. Den stora dramasatsningen heter ”Fröken Frimans krig”. Det är en rolig serie om den klass- och kvinnokamp som utkämpades i början av förra seklet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.