Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

”MacGyver” kommer tillbaka

Richard Dean Anderson spelade Angus MacGyver. Här under en paus när ett avsnitt filmades i kanadensiska provinsen British Columbia, troligen 1985.
Richard Dean Anderson spelade Angus MacGyver. Här under en paus när ett avsnitt filmades i kanadensiska provinsen British Columbia, troligen 1985. Foto: Themightyquill / Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

”MacGyver” är på gång på nytt, till att börja med i ett pilotavsnitt. Tv-serien med den otroligt händige hemlige agenten som med enkla medel lyckades rädda sig själv och andra ur de mest prekära situationer med livet i behåll, ser ut att få en fortsättning genom amerikanska tv-bolaget CBS:s försorg.

När närmare 24 år förflutit sedan den klassiska seriens sista avsnitt sändes läggs nu fokus på den unge Angus MacGyver, rapporterar nöjesidningen Variety. CBS uppges ge nysatsningen hög prioritet.

Det anges inte vem som ska bekläda huvudrollen. Hur som helst kan det inte röra sig om Richard Dean Anderson, originalseriens stjärna, som för bara någon vecka sedan fyllde 66 år.

”MacGyver” producerades under sju säsonger, från 1985 till 1992. Det blev totalt 139 avsnitt.

Huvudpersonens fenomenala problemlösande har till och med lett till ett talesätt: ”to MacGyver” something (ungefär ”att MacGyvra” någonting).

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.