Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Film

Marvelhjältar får egna Netflix-serier

Wolverine är en av flera superhjältar från Marvel.
Wolverine är en av flera superhjältar från Marvel. Illustration: Jason DeCrow/TT

Filmtjänsten Netflix får ensamrätt på nya tv-serier om superhjältar. Från och med 2015 kommer fyra nya serier från den amerikanska serieförlagsjätten Marvel Comics.

Superhjälte-serierna kommer bara att vara tillgängliga på Netflix, skriver bland annat Hollywood Reporter.

Originalseriernas superhjältar är redan spikade: blinde Daredevil (”Våghalsen” på svenska), koma-uppvaknande Jessica Jones, kampsportsproffset Iron Fist samt oskyldigt dömde och superstarke Luke Cage.

Den första serien, om och med Daredevil, lanseras 2015. Samtliga serier kommer att innehålla tretton avsnitt till att börja med. När samtliga har visats kommer miniserien ”The Defenders” som handlar om ett dream-team av superhjältar, ungefär som med filmen ”The Avengers”.

”Marvels filmer, såsom Iron Man och The Avengers, är enorma favoriter på vår filmtjänst över hela världen”, sade Netflix-chefen Ted Sarandos som basar över innehållet på sajten.

Andra serier som bara går på Netflix är bland annat ”Orange is the new black” och ”House of cards”.

Disney, som äger Marvel, kom överens om ett distributionsavtal med Netflix 2012.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.