Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Michael Moore deltar i Oscarsbojkott

Den amerikanske regissören Michael Moore meddelar att han ansluter sig till bojkotten av årets Oscarsgala. I en intervju i The Wrap säger Moore att han stöttar de stjärnor som tidigare uppmanat till bojkotten, med anledning av bristen på mångfald bland årets nomineringar.

Samtliga 20 av dem som i år tävlar i de främsta skådespelarkategorierna är vita och bland de nominerade för regi och manus finns inte en enda kvinna. Regissören Spike Lee och skådespelaren Jada Pinkett Smith hör till dem som har uppmanat till bojkott av galan. Även Kenneth Branagh och Kate Winslet har fört frågan på tal och Oscarakademins ordförande Cheryl Boone har sagt att hon är ”förkrossad” över snedfördelningen.

Michael Moore vann själv en Oscar för ”Bowling for Columbine” 2003.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.