Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 11:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/mot-gentlemannens-forlorade-varld/

FILM

Mot gentlemännens förlorade värld

Bild 1 av 4 Gentlemän på Hornsgatan 29 C.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 2 av 4 Två års manusarbete är så gott som färdigt. Klas Östergren och Mikael Marcimain finslipar nu på de sista detaljerna.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 3 av 4 Regissören Mikael Marcimain och författaren Klas Östergren.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 4 av 4 Ah, Hornsgatan! Jag älskar den här bråkiga och bångstyriga gatan! Tack och lov så börjar fasaden bli lika skitig som den var i slutet av 70-talet när jag bodde här, flinar Klas Östergren belåtet.
Foto: Thomas Karlsson

Författaren Klas Östergren och regissören Mikael Marcimain är taggade inför årets största svenska filminspelning. I sommar ska kultromanen ”Gentlemen” och uppföljaren ”Gangsters” förvandlas till långfilm och tv-serie.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.