Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 10:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/netflix-vadjar-sluta-med-farliga-leken/

Film

Netflix vädjar: Sluta med farliga leken

Från filmen ”Bird box”.
Från filmen ”Bird box”. Foto: Saeed Adyani

Tv-jätten Netflix har gått ut med en vädjan till sina tittare om att sluta ägna sig åt en ny nätfluga – den så kallade ”Bird box”-utmaningen.

Rätta artikel

Utmaningen går ut på att apa efter Sandra Bullocks rollfigur i Susanne Biers skräckfilm ”Bird box” genom att navigera i sin omgivning med förbundna ögon. Aktiviteten har gett upphov till flera virala snubbelklipp på sociala medier, men nu uppmanar Netflix, som producerat filmen, folk att sluta.

”Snälla skada inte er själva med den här 'Bird box'-utmaningen. Vi vet inte hur det startade, och vi uppskattar kärleken, men 'Boy' och 'Girl' (Bullocks barn i filmen) har bara en önskan för 2019 och det är att ni inte hamnar på sjukhus på grund av memes”, skriver tv-tjänsten på Twitter.

”Bird box” hade premiär i december och har fått ett fickljummet gensvar från kritikerna. I filmens handling tvingas rollfigurerna bära ögonbindel, eftersom människor begår självmord om de får syn på en sorts onda monster.

Filmen har snabbt blivit ett internetfenomen med flera sociala medier-konton som parodierat filmens scener med ögonbindel, vilket fått somliga att kritisera Netflix för att ha anlitat stora memekonton och Twitterbotar för att sprida innehåll som handlar om filmen.