Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-23 14:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/netflix-visade-av-misstag-alternativt-slut-av-the-notebook/

Film

Netflix visade av misstag alternativt slut av ”The Notebook”

Rachel McAdams och Ryan Gosling i ”The Notebook”. Foto: TT

Utan vetskap har den brittiska versionen av Netflix visat ett alternativt slut av det romantiska dramat ”The Notebook”. Tittarna har därmed gått miste om den tårdrypande slutscenen, rapporterar Variety. 

Rätta artikel

Orginalversionen av ”The Notebook” (2004) avslutas med en scen, där huvudkaraktärerna, ett par spelat av Ryan Gosling och Rachel McAdams, dör sida vid sida efter att på ålderns höst har somnat in tillsammans.

Men den version av filmen som visats på Netflix i Storbritannien har medfört att tittarna fått uppleva ett mindre sorgligt slut, rapporterar Variety. 

I den alternativa versionen ingår nämligen inte scenen där paret dör, utan i stället visas endast den scen där fåglar flyger över en sjö (som också ingår i originalversionen, men först efter att paret somnat in).

Netflix kommenterade på onsdagen situationen och skriver på Twitter att man inte har redigerat filmen, utan att en alternativ version levererats till dem. Enligt Netflix ska man så snabbt som möjligt ska ”gå till botten” med att utreda situationen.

https://twitter.com/NetflixUK/status/1100817593986736128

”The Notebook” är baserad på en roman, skriven av Nicholas Sparks. Han säger till Today Show att han i första han gillar originalversionen av filmen, men att det hela är en fråga om åsikter: ”Det är ett annorlunda slut. Du kommer definitivt ha en åsikt om det, på det ena eller andra sättet”.