Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Film

Nya Bondfilmen drar in miljarder

Skådespelaren Daniel Craig som James Bond och Javier Bardem som Raoul Silva i ”Skyfall”.
Skådespelaren Daniel Craig som James Bond och Javier Bardem som Raoul Silva i ”Skyfall”. Foto: Francois Duhamel, Sony Pictures / AP
James Bond fortsätter att locka folk till biograferna. Hittills har ”Skyfall” dragit in 3,2 miljarder kronor över hela världen och det här veckoslutet 562 miljoner kronor bara i USA – ett rekord.

"Skyfall", som är den 23:e Bondfilmen sedan starten för 50 år sedan är den tredje sedan 2006 med britten Daniel Craig som Agent 007. Och efter kända namn som Sean Connery (sju Bondfilmer) och Roger Moore (också sju) så har Craig nu gjort sig ett eget som den stenhårde brittiske superagenten.

Rollfiguren har gett Craig en exponering som han tidigare bara kunnat drömma om trots relativa framgångar med roller i filmer som "Road to perdition", "Lara Croft: Tomb raider" och "Munich".

Och framgången har tagit Daniel Craig själv med storm. I en intervju med New York-tidskriften Rolling Stone sa Craig nyligen att han inte kunde låta bli att googla sitt eget namn för att se vad som har skrivits om honom.

"Skyfall" går alltså alldeles utmärkt på biograferna. Enligt nyhetsbyrån AP har filmen hittills dragit in 3,2 miljarder kronor över hela världen sedan premiären i slutet av oktober. I Storbritannien ser filmen ut att bli den mest sedda på biograferna under 2012 med Batmanfilmen "The dark knight rises" på andra plats.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.