Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Nytt avtal för Telenor och Discovery

Tv-apparater.
Tv-apparater. Foto: Ann-Sofi Rosenkvist

Efter nästan två veckor är tv-bråket mellan Discovery och Telenor över. Bredbandsbolagets och Canal Digitals tittare kommer därmed åter att kunna se kanaler som Eurosport och Kanal 5 från och med torsdagen.

Den 31 januari släckte Telenor Discoverys kanaler då de båda parterna inte kunnat enas om ett nytt avtal. Den utdragna förhandlingen som följde har nu slutligen gått i mål.

– Vi är glada över att vi har lyckats hitta en lösning som är bra både för oss och för Telenor men framför allt för tittarna, säger Dan Panas, presschef på Discovery Networks i Sverige, till TT.

Han vill inte säga hur långt det nya avtalet sträcker sig, men Telenors presschef Aron Samuelsson kallar avtalet "långsiktigt".

– Det är bra att kunderna har kanalerna tillbaka nu. Vi beklagar att det tog så lång tid. Men vi är nöjda med avtalet som är på plats. Vi tycker att vi har lyckats värna om kundernas intresse. Vi har fått ett stöd från våra kunder som också har stärkt oss i förhandlingsrummet, säger Samuelsson.

För tittarnas del innebär nyheten på kort sikt att de får sina kanaler tillbaka. Men vad det innebär i eventuella prisförändringar framöver är i dagsläget oklart.

– Det finns ett stort tryck på att öka priset för programinnehåll, inte bara från Discovery. Det är viktigt att vi förhandlar med alla rättighetsinnehavare för att prisbilden för våra kunder ska vara bra, säger Samuelsson.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.