Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-29 11:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/regeringen-gor-historisk-forandring-sager-upp-filmavtalet/

FILM

Regeringen gör historisk förändring – säger upp filmavtalet

2 min 4 sek. Filmavtalet, som sedan 1960-talet styrt stödet till svensk filmindustri, skrotas. Beskedet från kulturminister Alice Bah Kuhnke innebär den största förändringen i svensk filmpolitik på 50 år.

Regeringen gör en radikal förändring och säger upp filmavtalet från och med 2017. Det är den största förändringen av svensk filmpolitik på 50 år. För biobesökarna riskerar det att betyda högre priser då momsen på biobiljetter ska höjas från 6 till 25 procent.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.