Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Ryska gummor är favoriter

Det ryska bidraget Buranovskije Babusjki är segertippade inför den första semifinalen, som går i morgon.
Det ryska bidraget Buranovskije Babusjki är segertippade inför den första semifinalen, som går i morgon. Foto: Samir Aliyev

Ryssland och Sverige tar hem segern i sina respektive semifinaler i Eurovision Song Contest. Åtminstone om man ska tro press och fans på plats i Baku, Azerbajdzjan.

Den pågående omröstningen i presscentrumet placerar de ryska tanterna i Buranovskije Babusjki högst i morgondagens tävling, framför Rumänien och Grekland. Och Loreen leder pressomröstningen med några enstaka poäng före Serbien och Turkiet i torsdagssemifinalen.

Sverige och Ryssland är favoriter i semifinalerna även hos spelbolagen, enligt BraOdds som sammanställt tretton bolags odds.

I finalen ligger även Italien bra till hos spelbolagen.

Missa inte Fahl på festival-bloggen. Det var mycket svårt att förklara för de visiterande vakterna vad nikotintabletterna i min handväska var.
dn.se/blogg/melodifestivalen2012

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.