Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Så blir nya ”Hundraåringen”

”Hundraåringen” är Oscarsnominerad för bästa makeup.
”Hundraåringen” är Oscarsnominerad för bästa makeup. Foto: Everett Collection/Music Box Films

Efter biosuccén ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” tar Felix Herngren hjälp av sin bror Måns Herngren i arbetet med en uppföljare, skriver Variety.

Enligt Variety ska de två regissera uppföljaren tillsammans. Den andra filmen kommer att utspela sig ett år efter den första filmens slut. Robert Gustafssons karaktär Allan Karlsson – den 101-åriga mannen – befinner sig fortfarande på Bali med sina vänner. Allan fortsätter sedan att resa världen över för att ta sig tillbaka till Sverige.

Enligt Variety innehåller manus såväl balinesiska skuldindrivare, CIA-agenter som Allan Karlssons försök att driva ett svenskt läskföretag.

Inspelningarna drar igång i sommar i Indonesien, Moskva, Berlin och Stockholm. Det är ännu oklart vad filmen ska heta och när den ska ha premiär, men Variety skriver att förmodat premiärdatum är på juldagen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.