Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Så gick det för paren i ”Gift vid första ögonkastet”

Edvin, Per, Andreas, Eva, Matilda och Nina deltog alla i experimentet.
Edvin, Per, Andreas, Eva, Matilda och Nina deltog alla i experimentet. Foto: Janne Danielsson / SVT

Varning. Artikeln innehåller spoilers.

För deltagarna i första säsongen av SVT:s relationsprogram blev ödet detsamma – alla tre par gick skilda vägar. Hur gick det för paren i den andra säsongen?

I går sände SVT Play det sista, åttonde avsnittet av dejtingprogrammet ”Gift vid första ögonkastet”, där tre par blir ihopmatchade, säger ja till varandra vid altaret och ska sedan leva tillsammans under fyra veckor – under coachning av programmets experter.

Årets säsong har kantats av vardagskonflikter och dålig stämning – den symboliska IKEA-kassen har infekterat Eva och Pers relation, Edvin och Matilda har tjafsat om laxuppläggningar och paret Andreas och Nina har kämpat med ojämlika känslor.

Föga överraskande säger alla tre paren nej till varandra i det sista avsnittet. Eva och Per avbryter dessutom relationen i förtid och deltar inte ens i det sista, formella samtalet.

Sex månader efter inspelningarna har SVT följt upp och frågat deltagarna om livet efter tv-serien.

För SVT berättar Per att han numera är i en relation.

– Jag har gått vidare i mitt liv och har också träffat en kvinna som jag är tillsammans med och som det känns jättebra med, säger Per.

I sista programmet vädjade Edvin till Matilda att de skulle fortsätta vara vänner, trots att kärleken saknades. Men det fungerade inte. Paret valde att bryta helt efter programmet.

– Det är jättetråkigt att jag inte gick ur det här experimentet i en parrelation. Men kärleken som jag funnit i de andra deltagarna och i experterna är helt otrolig. Det är fantastiska människor och resan fortsätter liksom tillsammans med dem. I våra nya relationer och i vår fortsatta utveckling, säger Matilda.

Inte heller Nina och Andreas har någon kontakt sex månader efter inspelning. Nina är i en relation och Andreas är singel. I klippet passar han på att skicka en hälsning till alla Skövdebor.

– Jag pluggar i Skövde och är fortfarande singel, så att om det är någon tjej i Skövde som behöver en fantastisk kille så kan ni bara höra av er, säger han.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.