Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Skådespelaren Alan Rickman död

Brittiska skådespelaren Alan Rickman är död.

London-skådespelaren Alan Rickman är död vid 69 års ålder i cancer. Under de senaste decennierna var han en av de mest folkkära brittiska filmstjärnorna efter rollen som Professor Snape ”Harry Potter”-filmerna.

Som 41-åring fick han skurkrollen som den tyska terroristen Hans Gruber mot Bruce Willis i första ”Die Hard”-filmen 1988. En roll som han blev erbjuden efter att ha varit i Hollywood i två dagar. 

HHan har också spelat i filmer som ”Love actually” (2003), ”Förnuft och känsla” (1995), ”Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street” (2007), ”The Butler” (2013), ”Little chaos” 2015.

En annan ond karaktär som han spelade var sheriffen i ”Robin Hood- Prince of thieves” (1991).

På teaterscenen fick han ett sensationellt genombrott som serieförföraren Le Vicomte i Christopher Hamptons uppsättning av ”Les Liaisons Dangereuses” som gav honom en Tony-nominering. 

Alan Rickman blev 69 år gammal och dog i cancer. Familjen har bekräftat dödsfallet, enligt The Guardian.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.