Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

SR startar pratshow på arabiska

Mahmoud Bitar och Miriam Riaie programleder SR:s nya pratshow "Talkshow bl arabi".
Mahmoud Bitar och Miriam Riaie programleder SR:s nya pratshow "Talkshow bl arabi". Foto: Helene Almqvist/Sveriges Radio

I SR:s nya pratshow ”Talkshow bl arabi” kommer youtubaren Mahmoud Bitar och P4-reportern Miriam Riaie guida tittarna genom nyhetsflödet på arabiska.

Mahmoud Bitar blev världskänd när han filmade sig igenom sin flykt från Syrien till Europa, och skämtsamt ”varnade” sina landsmän från att komma till Sverige. Hans populära Youtube-kanal har i dag nio miljoner visningar.

Nu har Mahmoud Bitar varit i Sverige i nio månader – och blir en av programledarna för SR:s nya pratshow ”Talkshow bl arab”" som kommer att sändas på arabiska. Tillsammans med P4-reportern Miriam Riaie ska Mahmoud Bitar i programmet guida lyssnarna genom det svenska nyhetsflödet, samhället och språket.

– Fantastiskt att man satsar på en talkshow på arabiska! Jag är så glad att jag fått ett så bra jobb i Sverige, det ska bli roligt att jobba med Sveriges Radio. Nu satsar jag på att lära mig svenska snabbt, säger Mahmoud Bitar i ett pressmeddelande.

Programmet kommer att sändas i P2 på fredagar med start den 1 april.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.