Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 05:34 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/starke-magnus-till-the-last-kingdom/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Film

Starke Magnus till ”The last kingdom”

Magnus Samuelsson.
Magnus Samuelsson. Foto: Hanna Persson

Det kryllar av svenskar i den brittiska tv-serien "The last kingdom". Nu står det klart att Magnus Samuelsson kommer att dyka upp i seriens andra säsong, i rollen som Clapa.

Magnus Samuelsson vann titeln "Världens starkaste man" 1998, men har under senare år börjat ägna sig åt skådespeleri på allvar. Kraftpaketet har bland annat gjort rollen som polisen Gunnar Nyberg i filmatiseringen av Arne Dahl-böckerna. "The last kingdom" blir dock hans första internationella roll.

Under den första säsongen av serien, som för tillfället visas på SVT, medverkar Thomas W Gabrielsson. Björn Bengtsson har tidigare presenterats som en av skådespelarna i den andra säsongen.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.