Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Stephen Colbert utreds för sexskämt mot Trump

Stephen Colbert. Arkivbild.
Stephen Colbert. Arkivbild. Foto: Richard Shotwell/AP

Den amerikanska programledaren Stephen Colbert utreds av myndigheten FCC efter ett skämt riktat mot Donald Trump, skriver The Guardian.

Det var i måndagens avsnitt av Colberts pratshow som programledaren och komikern riktade en rad hårda förolämpningar mot presidenten – bland annat: ”Det enda din mun duger till är som Vladimir Putins kukhölster.”

Om FCC, som bland annat granskar etermedier, anser att skämtet bryter mot reglerna om oanständigt innehåll kan tv-kanalen CBS, som sänder programmet, dömas till böter.

Colberts uttalande var ett svar på att Trump nyligen attackerat CBS-journalisten John Dickerson och skämtet gick ut på att Colbert tog på sig att ge tillbaka i Dickersons ställe.

I veckan har kritiken växt mot programledaren, bland annat genom hashtagen #FireColbert på sociala medier. Mest från högerhåll, men också från hbtq-aktivister som menar att skämtet var homofobiskt.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.