Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 09:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/strauss-kahn-vill-stamma-sexmissbruksdrama-med-depardieu/

FILM

Strauss-Kahn vill stämma sexmissbruksdrama med Depardieu

Gérard Depardieu anländer på lördagen i bil till Cannesfestivalen för att närvara vid visningen av den redan på förhand kontroversiella filmen ”Welcome to New York”. Filmen, i vilken Depardieu spelar en sexmissbrukande sociopat som förgriper sig på en hotellstäderska, visades utanför tävlan.
Gérard Depardieu anländer på lördagen i bil till Cannesfestivalen för att närvara vid visningen av den redan på förhand kontroversiella filmen ”Welcome to New York”. Filmen, i vilken Depardieu spelar en sexmissbrukande sociopat som förgriper sig på en hotellstäderska, visades utanför tävlan. Foto: Bertrand Langlois / AFP

”En film som garanterat kommer att vara en tändande gnista till en fransk skandal”, skrev amerikanska nöjesmagasinet Variety om Abel Ferraras ”Welcome to New York” när den pr-visades utanför programmet på filmfestivalen i Cannes. Det dröjde inte särskilt länge innan profetian slog in.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.