Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Succéserien ”Girls” läggs ned

Foto: AP

Slutet närmar sig för Lena Dunhams populära tv-serie ”Girls”, skriver Variety.

Det står nu klart att serien kommer att läggas ned efter den sjätte säsongen, enligt källor till tidningen. HBO har inte velat kommentera uppgifterna, men en officiell bekräftelse väntas enligt Variety senare i veckan.

Den femte säsongen av ”Girls” har premiär i februari, och det återstår alltså hela två säsonger innan det är dags att ta farväl av Dunhams rollfigur Hannah Horvath och hennes kompisar.

Läs också: DN:s Hanna Fahl mötte Lena Dunham

Redan i höstas berättade Dunham att man "funderar på att knyta ihop trådarna" efter sjätte säsongen. Hon har också sagt att hon inte vill att serien ska bli för utdragen.

– Jag tycker att vi i USA har en tendens att fortsätta med serier även efter deras bäst före-datum, sade hon till Variety i fjol.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.