Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Sverige visar inte lång ”Nymphomaniac”

Foto: AP Photo/dapd, Hermann J. Knippertz

Lars von Triers egen längre version av hans nya film ”Nymphomaniac” kommer inte att visas på bio i Sverige. Den kommer inte heller att släppas på dvd här, enligt den svenska distributören Nordisk film.

Den danske regissören och filmens finansiärer har varit oense om hur lång och hur vågad ”Nymphomaniac” ska vara. von Trier lämnade ifrån sig en fem och en halv timme lång film, som är den enda versionen han har godkänt.

För mycket och för grovt sex och för långt för att publiken ska orka med ansåg de som satsat pengarna. von Trier tvingades gå med på att filmen visas i två versioner. Även på andra håll i världen är det främst den korta versionen som kommer att visas.

Första chansen för publiken att se Lars von Triers version blir på Berlins filmfestival i början av februari.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.