Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Film

SVT skrotar ”Debatt”

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

SVT lägger ned programmet ”Debatt”. Torsdagens 27:e säsongsavslutning blir också den sista, skriver gt.se.

– Efter över 500 program så läggs denna trotjänare ned. Det är ett tungt program som verkligen har fyllt sitt syfte, det har allt som hör ett riktigt bra tv-program till, tycker jag, säger Martin Jönsson, programmets projektledare, till tidningen.

Torsdagens avsnitt är ett specialavsnitt och en samsändning med danska DR. Under den gångna säsongen har programmets tidigare programledare turats om att leda programmet. Lennart Persson, Janne Josefsson, Axel Gordh Humlesjö, Belinda Olsson och Kristina Hedberg har alla medverkat.

Hur SVT ska ersätta programmet är ännu oklart, enligt Martin Jönsson. Men programledaren Lennart Persson säger sig veta att det kommer ett nytt debattprogram.

Det sista avsnittet av ”Debatt” sänds torsdagen 17 december klockan 22.00.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.