Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

”Taikon” visas i Europaparlamentet

Foto: Gunnar Lantz / SvD / TT /

”Taikon” – filmen om författaren och människorättsaktivisten Katarina Taikons liv – ska visas i Europaparlamentet i Bryssel den 23 februari.

Visningen följs av ett samtal med Katarina Taikons dotter Angelica Ström och Lawen Mohtadi, som regisserat filmen tillsammans med Gellert Tamas.

”Romernas situation i Europa har inte förändrats till det bättre. Redan på 1960-talet talade Katarina Taikon om att ta frågan om romernas situation till Europarådet och i dag, ungefär 50 år senare, är vi nu i Europaparlamentet. Det är hög tid att göra något från 'högsta ort' för att förhindra att fler generationer romer förnekas de mänskliga rättigheter alla människor skall åtnjuta”, säger Angelica Ström i ett pressmeddelande.

Filmvisningen är en del i projektet ”Katarina Taikon – verktyg för tolerans och mänskliga rättigheter” som drivs av Sveriges Internationella Roma Filmfestival i samarbete med Kulturbyrån.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.