Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 23:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/thatchers-dotter-dokusapadrottning/

FILM

Thatchers dotter dokusåpadrottning

Dottern till Storbritanniens före detta premiärminister Margaret Thatcher har valt en helt annan karriär än sin mor. På måndagskvällen gick Carol Thatcher segrande ur den brittiska dokusåpan "I’m a celebrity... Get me out of here!".

Carol Thatcher, 52 år och journalist, slog i finalen skådespelerskan Sheree Murphy från tv-serien "Hem till gården" och Sid Owen, skådespelare i tv-serien "Eastenders". Carol Thatcher överlevde 16 dagar i ett djungelläger i Australien, lyckades klara sig från att bli utröstad och fick flest röster av tv-publiken.

Hon började sitt liv i djungeln som en outsider på de brittiska vadslagningsbyråerna, men seglade snart upp som favorit till titeln "Djungelns drottning". Innan serien startade var Sid Owen favorittippad.

- Jag lärde mig leva livet i djungeln. Jag har bott i Australien förut och gillade det verkligen, sa Carol Thatcher i segerintervjun, där hon också hyllade sina medtävlande.

Mamma Margaret Thatcher lär vara lyckligt ovetande om dotterns bravad. Carol Thatcher lämnade nämligen sin mammas telefonnummer hemma och hade inga planer på att ringa och berätta om vinsten på måndagskvällen.

- Hon vet inte att jag är med, så hon kommer inte att notera det. Jag är mer intresserad av att se på nyheterna, förkunnade Carol Thatcher.

Bland övriga brittiska kändisar som deltagit i såpan finns sångaren Jimmy Osmond, vinprovaren Jilly Goolden, antikexperten David Dickinson och förre detta sångerskan i bandet Atomic kitten, Jenny Frost.