Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Uppföljning av ”Making a murderer” sänds i Sverige

Steven Avery (till höger) i en bild hämtad från Netflix-dokumentären ”Making a Murderer”.
Steven Avery (till höger) i en bild hämtad från Netflix-dokumentären ”Making a Murderer”. Foto: Netflix AP

Många frågor saknar fortfarande svar efter Netflix dokumentärsuccé ”Making a murderer”. Nu sänder svenska Discovery en nyproducerad uppföljning som på nytt granskar Steven Averys fall.

Den populära Netflix-serien ”Making a murderer”, där vi får följa rättsprocessen mot den mordanklagade Steven Avery, har vållat stor debatt om bristerna i det amerikanska rättssystemet.

På tisdag den 2 februari sänder tv-kanalen ”Investigation Discovery” ett nyproducerat program om Steven Averys fall. I ”Steven Avery: Innocent or guilty?” presenteras ny fakta i fallet och låter argument från båda sidor komma till tals under ledning av NBC Datelines programledare Keith Morrisson.

Foto: Bland intervjuerna finns före detta advokater, brorsonen Brad (bror till Brendan), reportrar som följt fallet i många år och före detta distriktsåklagare i Calumet County Ken Kratz som just nu skriver en bok om fallet.

Programmet kommer även att göras tillgängligt på Discoverys playtjänst Dplay för gratis tittning. 

Netflix har tidigare hintat om att originalserien kan få en ny säsong. Seriens skapare Laura Ricciardi och Moira Demos fortsätter att följa ärendet, beredda att göra en uppföljning

Foto: Netflix/Courtesy Everett Collection/IBL

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.