Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-14 22:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/uppvaxtrevoltoren-som-blev-historieberattare/

FILM

Uppväxt­revoltören som blev ­historieberättare

– En gång har jag fastnat i en roll. Jag gick på en gata i London sent en natt och insåg att jag gick med hopkrupen hållning, små gester, gjorde mig så liten som möjligt. Det var någon månad efter att jag spelat den judiske bokhållaren Itzhak Stern i ”Schindler’s list”, säger sir Ben Kingsley.
– En gång har jag fastnat i en roll. Jag gick på en gata i London sent en natt och insåg att jag gick med hopkrupen hållning, små gester, gjorde mig så liten som möjligt. Det var någon månad efter att jag spelat den judiske bokhållaren Itzhak Stern i ”Schindler’s list”, säger sir Ben Kingsley. Foto: Paul Hansen

Från Shakespeare till ”Sexy beast”. Filmfredags Kristofer Ahlström fick en ­personlig audiens med sir Ben Kingsley som spelar stumfilmspionjären ­George Méliès i Martin Scorseses ”Hugo Cabret” som har premiär nästa vecka.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in