Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Film

Vampyrstjärnor på plats i Sverige

Tonårstjejer världen över trånar efter Robert Pattinson. Själv förvånas han över att intresset för "Twilight"-filmerna fortfarande är massivt. ”Jag tror alltid att det här är filmen som ingen kommer att vilja se”, säger han.

Robert Pattinson och kollegan Ashley Greene är i Stockholm för att marknadsföra den fjärde filmen om kärlekssagan mellan vampyren Edward och tonårstjejen Bella (Kristen Stewart) – ”Breaking dawn del 1” med premiär den 16 november. Fansens förväntningarna är skyhöga.

Vart än den 25-årige flickidolen åker i världen möts han av fans i extas.

– Jag tror att de skriker för att alla andra skriker. Men jag förstår dem på sätt och vis. När man ser trängseln så får man en känsla av eufori. Det handlar egentligen inte om mig. De vill bara bli exalterade. Precis som med pojkband finns svaret i betraktarens öga, säger Robert Pattinson till TT Spektra.

9.000 fans har köat i dagar för att få en biljett till eventet samma kväll. Där ska skådespelarna svara på frågor om filmen och visa klipp. Under presskonferensen tidigare samma dag sade Robert Pattinson med sin torraste humor att han var förvånad att någon skulle köa mer än fem minuter.

– Och det handlar inte ens om att se filmen. De kommer antagligen att bli besvikna.

Ashley Greene spelar Edwards syster Alice, vampyren som kan se in i framtiden.

– Det är mycket mer vuxet innehåll i den här filmen. Bella växer upp under filmernas gång och nu fyller hon 18 år. Hon gifter sig och får barn vilket är två väldigt vuxna handlingar. I den här delen av berättelsen har vi tagit itu med mörkare innehåll än i de tidigare filmerna, säger hon.

Nästa år har den sista och avslutande filmen ”Breaking dawn del 2” premiär.

– Det kommer att bli galet. Jag är förvånad över att intresset inte svalnar. Framgången med ”Twilight” kom få fort så jag trodde att det skulle bli som en supernova som skulle försvinna. Men intresset för den här filmen är till och med större än vad det var inför den förra, säger Robert Pattinson.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.