Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

”Vänner” kommer tillbaka i rutan

Chandler, Joey, Ross, Monica, Phoebe och Rachel i ”Vänner” sammanstrålar igen.
Chandler, Joey, Ross, Monica, Phoebe och Rachel i ”Vänner” sammanstrålar igen. Foto: WENN

Skådelspelarna från kultserien ”Vänner” dyker upp i samma tv-program i vår, uppger den amerikanska kanalen NBC.

Vännerna har haft en lång paus från soffan på Central Perk i New York. Inte sedan tv-serien lades ner 2004 har de sex skådespelarna Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer sammanstrålat. 

Nu är planen att samtliga ska medverka i ett två timmar långt hyllningsprogram för tv-komikern James Burrows på NBC. Det är däremot inte klart om de sex stjärnorna kommer vara i samma rum tillsammans, men alla i gänget kommer att vara inblandade på ett eller annat sätt lovar Paul Telegdy på NBC, enligt Rolling stone

James Burrows har varit regissör sedan 1970-talet. Förutom femton avsnitt av ”Vänner” har han bland annat regisserat ”Taxi”, ”Frasier”, ”Cheers” och ”Will & Grace”.

Förra året utsågs serien ”Vänner” till den bästa tv-serien som någonsin gjorts, framröstad av närmare tre tusen branschpersonligheter i Hollywood.

Då kommenterade en av skaparna, Marta Kauffman, framgången med att det kanske var det egna mantrat som gjorde serien så populär.

– Vi ville göra en serie som vi faktiskt själva skulle se, och det höll vi oss till, sa hon till Hollywood Reporter.

Det två timmar långa programmet kommer att spelas in senare i januari och är planerat att visas på NBC den 21 februari.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.