Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

”Vi vill lyfta perspektiv långt från Södermalm”

Johanne Hildebrandt.
Johanne Hildebrandt. Foto: JONAS EKSTRÖMER

Säkerhetspolitik, integration och islamism – allt som kan benämnas som ”känsliga frågor” ska avhandlas. Journalisten Johanne Hildebrandt, kolumnisten Sakine Madon och reportern Annica Ögren startar en Youtubekanal för att ge plats till nya perspektiv och röster som inte blir hörda.

1. Varför startar ni kanalen?

– Det behövs mer jordnära och nya perspektiv på tunga frågor som stämmer från integration till landsbygd till islamism och vidare. Vi vill lyfta perspektiv som kommer så långt från Södermalm som möjligt, från platser och människor som ofta glöms bort.

2. Hur kommer programmen att utformas?

– Vi har inga ramar att följa, men vi kommer att samtala och göra intervjuer i enda stor Hildebrandt-Madon-anda. Vi har redan material och det får komma som en överraskning, eller snarare som en chock. Vi är inte direkt försiktiga, och vi är helt ärligt intresserade och insatta i våra ämnen, därför tror jag att det blir riktigt bra.

3. Varför väljer ni Youtube framför exempelvis poddformatet?

– Jag har arbetat med tv och dokumentärer och det ger ytterligare en dimension, det är en större frihet. Samtidigt är det här framtiden – många unga följer Youtube och det här är klockrent för dem.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.