Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Film

Youtube-svenskens miljoninkomster

Svenske Felix ”PewDiePie” Kjellberg är världens största Youtubefenomen. Nu avslöjas sommarpratarens inkomst: 26,5 miljoner kronor om året.

Felix Kjellberg, en av sommarpratarna i årets ”Sommar i P1”, är mer känd som ”PewDiePie". Youtubekanalen där man kan följa 24-åringen medan han spelar tv-spel har 27 miljoner prenumeranter. Svensken är därmed störst på Youtube.

Tv-stjärnan tjänar där efter. Enligt Wall Street Journal drar tv-programmet in fyra miljoner dollar, runt 26,5 miljoner kronor, i reklamintäkter om året.

Men den stora uppmärksamheten har börjat bli påfrestande, säger Felix Kjellberg till Wall Street Journal.

– Jag är av så central betydelse för Youtube nu. Det sätter mig i strålkastarljuset och väcker en massa frågor, som ”Varför är han så stor?". Jag skulle mycket hellre ha runt fem miljoner prenumeranter, säger Felix Kjellberg till tidningen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.