Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

First Aid Kit och Avicii hyllas på frimärken

Den svenska pop­exporten uppmärksammas med egna frimärken. Robyn, First Aid Kit, Seinabo Sey, Max Martin och Avicii är artisterna som blir var sitt motiv i serien som släpps den 15 januari.

– Att bli ett frimärke känns jättekul och väldigt surrealistiskt. Det är inte något man någonsin trodde skulle hända. Vi tänker skicka ett brev till vår kära morfar i Hampetorp – då blir han nog förvånad, säger Klara och Johanna Söderberg i First Aid Kit i ett pressmeddelande.

Efter USA och Storbritannien är Sverige världens tredje största musikexportland. PostNord har tagit fram frimärkena som en hyllning till detta.

– Vi har valt fem artister som står för utveckling av popmusiken och var och en representerar en del det svenska popundret, säger Jan Gradvall, journalist och medlem i PostNords frimärksråd.

Frimärkena är illustrerade av Jenny Mörtsell efter originalfoton av Alex Wessley, Andreas Larsson, Kristoffer Berg, Johannes Helje och Mikael Dahl.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.