Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 15:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/flera-stora-appar-ligger-ner-kopplas-till-facebook/

Musik

Appar igång igen efter problem som kopplas till Facebook

Foto: Patrik Österberg/TT

Efter flera timmars problem meddelar Spotify att appen är igång igen. Musikstreamingtjänsten och flera stora appar som Pinterest och Tinder låg under fredagseftermiddagen nere. 

Spotify twittrade vid 13-tiden på fredagen att de hade problem med att appen kraschade för användarna. Vid 15-tiden var problemet löst. 

Användare från hela världen uppgav att appen stängdes av direkt när de försöker öppna den och att problemet inte löstes när de gjorde en ominstallering. 

Enligt brittiska tidningen The independent är det Iphone-appen som drabbats medan Android-versionen fungerat som vanligt. 

Pinterest och Tinder var några av apparna som hade samma problem, och även  ljudbokstjänsten Storytel. Spelappen Pugb mobile twittrade först om problem och rapporterade senare under dagen att de var igång igen.

Business insider skriver att felet kan kopplas till Facebooks så kallade ”Software developer kit” som finns inbäddat i apparna. Den enskilda användaren behöver inte ha använt sitt Facebook-konto för att logga in i någon av de drabbade apparna, eller ens ha Facebook-appen installerad, för att drabbas. 

Vid halv fyra på fredagen rapporterades de flesta apparna fungera igen. En timma senare meddelade Facebook själva att de löst problemet, enligt tekniksajten The Verge. 

Även i maj i år drabbades Spotify-användare – och en lång rad andra appar – av samma typ av fel som nu. 

Ämnen i artikeln

Musik
Spotify
Teknikbolag

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt