Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Flest Emmynomineringar för Game of thrones

Foto: Macall B. Polay/AP

Årets Emmynomineringar har presenterats. Flest vinstmöjligheter har fantasyserien ”Game of thrones” med hela 22 nomineringar. 

På delad andra plats – med 21 nomineringar vardera – ligger satirprogrammet ”Saturday night live” och science fiction-dramat ”Westworld”.

Den dystopiska succén ”The handmaid's tale” och miniserien ”The assassination of Gianni Versace: American crime story” är fyra respektive femma på listan över flest nomineringar.

Trots att ”Game of thrones” har flest nomineringar totalt, är det HBO-succén ”Westworld” som fått flest i de tyngre kategorierna. Bland annat har både Ed Harris och Jeffery Wright chans till priset bästa manliga huvudroll i dramaserie för sina insatser i ”Westworld”.

Även Netflixsuccén ”The crown” har många nomineringar. Bland annat har huvudrollsinnehavaren Claire Foy chans på statyett i kategorin bästa kvinnliga huvudroll i dramaserie.

Tv-profilen Anthony Bourdain nomineras postumt då hans serie ”Parts unknown” har chans att vinna i sex Emmykategorier.

Emmygalan hålls i Los Angeles den 17 september.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.